Op 7 mei gaan de deuren open!

Wat gaat er toch gebeuren in dat belachelijk grote en totaal afgelegen winkelpand? Als we ons plan voor Warenhuis Strant vertelden het afgelopen jaar, kregen we vaak welwillende, maar ook wel glazige blikken. Wordt het een kringloop? Wordt het dan een outlet? Kan ik mijn meuk ook komen brengen? Nee, dat is het allemaal niet.

De verkopers die op de openingsdag, 7 mei, in de winkel te vinden zijn, zagen het meteen voor zich. Ze keken door de enorme rommelige ruimte met hoogpolige zalmroze vloerbedekking heen en gingen ervoor. Dat vertrouwen heeft veel voor ons betekend. Bij de zoveelste ‘klus-error’ was het best fijn om te weten dat er op de achtergrond mensen waren die erin geloofden.

De laatste weken voor opening kwamen onze verkopers hun planken, kasten, winkels vullen en toen werd helemaal duidelijk dat zij de winkel maken. Wat zij verkopen is geen massa. Aan ieder product en ieder detail is aandacht besteed. Je wilt niet weten hoe ze hebben staan wikken en wegen hoe alles exact neer te zetten in de winkel.

We weten zeker dat je het voelt op het moment dat je op 7 mei vanaf 10:00 een voet over de drempel zet bij Warenhuis Strant; de kracht van onze verkopers. Kleinschalig met oog voor kwaliteit en schoonheid. En voor duurzaamheid en circulariteit natuurlijk. Maar dat hoeven we niet steeds te zeggen, want dat spreekt bij Strant voor zich.