vintage design meuk is leuk

Tussen Vintage en Vuilnis: wat is het waard?

Meuk is leuk, maar is het ook vintage of design?

Regelmatig hoor ik in de winkel: “Ik moet ont-spullen, dus ik mag niks kopen.” Vaak zijn het zestigplussers die dat zeggen. Dat klinkt mij als duurzaam ondernemer aan de ene kant als muziek in de oren. Warenhuis Strant is helemaal voor consuminderen. Aan de andere kant is het natuurlijk jammer, want van bezoekers die niets kopen, kunnen wij en de 60 deelnemers in onze shop-in-shop niet leven. Gelukkig komt er vaak ook een vervolgopmerking: “Maar ik heb misschien ook nog wel iets op zolder staan wat interessant voor jou is.” 

Dat is geweldig. Want vintage dat van zolder komt, wordt door volgende generaties vaak enorm gewaardeerd. Strant is graag bemiddelaar van mooi design tussen generaties. 

Wat is dan Vintage en wat is vuilnis? 

“Kan ik het volgende week bij je langs komen brengen?”, is dan de volgende vraag. Het antwoord daarop is dan snel: “Wil je me eerst even een paar foto’s appen?” Want de ene oude meuk is de andere niet. Spullen die voor jou emotionele waarde hebben, zijn niet automatisch iets waard voor anderen. In het land van vintage en design zijn er verschillende stromingen en specifieke trends. Daarom ben ik kieskeurig bij het inkopen. Ik moet altijd een inschatting maken of iets verkoopbaar is. Oude meuk is leuk, maar is het ook vintage of design?

tjes dagen vintage design

Tussen Vintage en Vuilnis tijdens de Pontjesdagen

Ben je dus aan het opruimen of ont-spullen? Check of je ‘rommel’ niet toevallig een vintage schat is, voordat je naar de kringloop of stort gaat. Tijdens de Pontjesdagen op 10, 11 en 12 mei heeft Warenhuis Strant van 13:00 – 16:00 een team van experts klaar staan om de waarde van jouw oude meubels en woonaccessoires te bepalen. Dit alles onder het genot van een GRATIS kopje koffie of thee, bij vertoon van de Voordeelpas van de Pontjesdagen. Kijk op website van de Pontjesdagen voor meer informatie en het geweldige volledige programma.
Het enige wat je verder hoeft te doen, is foto’s van je objecten meebrengen op je telefoon. Wie weet kopen de experts je ‘rommel’ zelfs wel van je op!