vintage brocante festival tweede paasdag

Vintage en brocante festival op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag is het traditie om naar de woonboulevard te gaan. Eerst in de file of rondjes rijden op de parkeerplaats. Dan lekker met z’n allen schuifelen door de gangpaden van IKEA of een andere grote meubelketen. Warenhuis Strant biedt een duurzamer en vooral vrolijker alternatief: een vintage en brocante festival op Tweede Paasdag! 

Maandag 1 april
11:00 – 17:00
Entree en parkeren: GRATIS
Lietingstraat 62, Haren, Oss

Waarom gaan we eigenlijk massaal naar een woonwinkel op Tweede Paasdag? Een kleine online rondgang vertelt ons dat het te maken heeft met diepgewortelde traditie van grote schoonmaak na een lange winter. Het is tijd om de boel weer op te frissen en daar horen nieuwe meubels bij. 

Vintage en brocante tafels, stoelen en kasten

Vintage en brocante meubels zijn dan een tijdloos alternatief voor de snelle meubelindustrie. Waarom een nieuw geproduceerd meubelstuk kopen als je ook een ambachtelijk gemaakt meubel met een iconisch design kan bemachtigen? In Warenhuis Strant vind je vintage en brocante tafels, stoelen, kasten en andere meubelstukken en woonaccessoires die de tand des tijds hebben doorstaan en nu nog fantastisch te combineren zijn in een modern interieur. We hebben bij onze selectie gelet op kwaliteit. De vintage en brocante meubels kunnen direct je huiskamer in. 

Vintage wandkast-scandinavisch glas-horizontale strepenbrocante-fauteuil-stoel-warenhuis-strantVintage-fauteuil-Deens-design-midcentury

Vintage en brocante festival met koopjes

Om mee te doen aan het – toch best lekkere- gevoel van koopjesjacht op Tweede Paasdag, doen we die dag iets uitzonderlijks. We openen ons magazijn vol buitenkansjes voor het publiek. Je vindt daar meubelstukken die nog een beetje liefde nodig hebben. Er ontbreekt een knopje aan een kast, een tafel heeft een laagje verf of een beetje meubelolie nodig, de bekleding van een fauteuil moet gereinigd of vervangen worden. Kortom: het werk wat wij normaal doen, voordat het meubel in de winkel komt. Uiteraard koop je deze meubels tegen een zacht prijsje. 

Lekkere lunch en een heerlijke wandeling

Als je de drukte van de meubelboulevard ontwijkt, houd je tijd over om een lekkere wandeling te maken in het buitengebied van Oss. Onze winkel ligt aan de dijk en de uiterwaarden van de Maas. Ook de middeleeuwse stadjes Megen en Ravenstein zijn vlakbij. Speciale partner tijdens ons vintage en brocante festival op Tweede Paasdag is Il Calderone Foodtruck. Eigenaresse Alexandria serveert heerlijke panini’s en ambachtelijk Italiaans schepijs.