workshop Japanse kunstvorm Kintsugi

Workshop Japanse kunstvorm Kintsugi

Dit voorjaar hebben we weer een paar leuke creatieve workshops op het programma op zondagmiddag. Leuk voor iedereen. Je hoeft er geen bijzondere vaardigheden of kennis voor te hebben. Gewoon een ongedwongen middag waarop je lekker bezig bent en ook nog met iets moois naar huis gaat. We ontvangen je met koffie, thee en lekkers en alle materialen liggen voor je klaar.
Ook leuk voor vriendinnengroepen of vrijgezellenfeestjes. Laat het maar weten als je speciale wensen hebt, dan kunnen we de workshops wellicht ook op andere data voor je organiseren.

De komende weken komt er meer informatie over alle workshops online, maar we beginnen nu met een heel speciale: een workshop Japanse kunstvorm Kintsugi door Erny Bloemen en Marjolein van den Bosch.

Wanneer:  Zondag 12 maart 2023
Tijdstip: van 13:00 tot 16:30

Waar: Warenhuis Strant, Lietingstraat 62, Haren (bij Oss)

Maak kennis met de Japanse kunstvorm Kintsugi.
Gebroken keramiek en porselein wordt mooier dankzij Kintsug

 Workshop Japanse kunstvorm KintsugiWorkshop Japanse kunstvorm Kintsugi

Je gaat tijdens de workshop vooral zelf aan de slag met een gebroken serviesstuk. De scherven worden zorgvuldig aan elkaar gezet met lijm en goudpoeder. Door de breuklijnen te benadrukken in plaats van te vermommen, zal het bordje of kommetje een rijker en waardevoller aanzien krijgen.

We zullen je kort vertellen over de geschiedenis en de techniek van deze kunstvorm en hoe Kintsugi als metafoor voor genezing en veerkracht gezien kan worden.  

Het programma ziet er als volgt uit:

·  Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
·  Introductie Kintsugi
·  Uitzoeken serviesgoed
·  Aan de slag
·  Afronding

Kosten zijn €55,00 per persoon. Schrijf je hier in.

De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Als de workshop niet doorgaat, krijg je je geld automatisch terug.

De kosten zijn inclusief koffie/thee en wat lekkers, de gebruikte materialen zoals goudpoeder, epoxylijm, etc. En er is keuze uit allerlei keramiek of porseleinen voorwerpen.