vintage design meuk is leuk

Tussen Vintage en Vuilnis: wat is het waard?

Meuk is leuk, maar is het ook vintage of design?

Regelmatig hoor ik in de winkel: “Ik moet ont-spullen, dus ik mag niks kopen.” Vaak zijn het zestigplussers die dat zeggen. Dat klinkt mij als duurzaam ondernemer aan de ene kant als muziek in de oren. Warenhuis Strant is helemaal voor consuminderen. Aan de andere kant is het natuurlijk jammer, want van bezoekers die niets kopen, kunnen wij en de 60 deelnemers in onze shop-in-shop niet leven. Gelukkig komt er vaak ook een vervolgopmerking: “Maar ik heb misschien ook nog wel iets op zolder staan wat interessant voor jou is.” 

Dat is geweldig. Want vintage dat van zolder komt, wordt door volgende generaties vaak enorm gewaardeerd. Strant is graag bemiddelaar van mooi design tussen generaties. 

Wat is dan Vintage en wat is vuilnis? 

“Kan ik het volgende week bij je langs komen brengen?”, is dan de volgende vraag. Het antwoord daarop is dan snel: “Wil je me eerst even een paar foto’s appen?” Want de ene oude meuk is de andere niet. Spullen die voor jou emotionele waarde hebben, zijn niet automatisch iets waard voor anderen. In het land van vintage en design zijn er verschillende stromingen en specifieke trends. Daarom ben ik kieskeurig bij het inkopen. Ik moet altijd een inschatting maken of iets verkoopbaar is. Oude meuk is leuk, maar is het ook vintage of design?

tjes dagen vintage design

Tussen Vintage en Vuilnis tijdens de Pontjesdagen

Ben je dus aan het opruimen of ont-spullen? Check of je ‘rommel’ niet toevallig een vintage schat is, voordat je naar de kringloop of stort gaat. Tijdens de Pontjesdagen op 10, 11 en 12 mei heeft Warenhuis Strant van 13:00 – 16:00 een team van experts klaar staan om de waarde van jouw oude meubels en woonaccessoires te bepalen. Dit alles onder het genot van een GRATIS kopje koffie of thee, bij vertoon van de Voordeelpas van de Pontjesdagen. Kijk op website van de Pontjesdagen voor meer informatie en het geweldige volledige programma.
Het enige wat je verder hoeft te doen, is foto’s van je objecten meebrengen op je telefoon. Wie weet kopen de experts je ‘rommel’ zelfs wel van je op! 

workshop kintsugi oss vrijgezellen feest

Creatieve workshop in Oss: aan de slag met Kintsugi

De workshop Kintsugi staat al langer op de creatieve kalender bij Warenhuis Strant in Haren bij Oss. Lees de gastblog van Atelier Emene.

vintage brocante festival tweede paasdag

Vintage en brocante festival op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag is het traditie om naar de woonboulevard te gaan. Eerst in de file of rondjes rijden op de parkeerplaats. Dan lekker met z’n allen schuifelen door de gangpaden van IKEA of een andere grote meubelketen. Warenhuis Strant biedt een duurzamer en vooral vrolijker alternatief: een vintage en brocante festival op Tweede Paasdag! 

Maandag 1 april
11:00 – 17:00
Entree en parkeren: GRATIS
Lietingstraat 62, Haren, Oss

Waarom gaan we eigenlijk massaal naar een woonwinkel op Tweede Paasdag? Een kleine online rondgang vertelt ons dat het te maken heeft met diepgewortelde traditie van grote schoonmaak na een lange winter. Het is tijd om de boel weer op te frissen en daar horen nieuwe meubels bij. 

Vintage en brocante tafels, stoelen en kasten

Vintage en brocante meubels zijn dan een tijdloos alternatief voor de snelle meubelindustrie. Waarom een nieuw geproduceerd meubelstuk kopen als je ook een ambachtelijk gemaakt meubel met een iconisch design kan bemachtigen? In Warenhuis Strant vind je vintage en brocante tafels, stoelen, kasten en andere meubelstukken en woonaccessoires die de tand des tijds hebben doorstaan en nu nog fantastisch te combineren zijn in een modern interieur. We hebben bij onze selectie gelet op kwaliteit. De vintage en brocante meubels kunnen direct je huiskamer in. 

Vintage wandkast-scandinavisch glas-horizontale strepenbrocante-fauteuil-stoel-warenhuis-strantVintage-fauteuil-Deens-design-midcentury

Vintage en brocante festival met koopjes

Om mee te doen aan het – toch best lekkere- gevoel van koopjesjacht op Tweede Paasdag, doen we die dag iets uitzonderlijks. We openen ons magazijn vol buitenkansjes voor het publiek. Je vindt daar meubelstukken die nog een beetje liefde nodig hebben. Er ontbreekt een knopje aan een kast, een tafel heeft een laagje verf of een beetje meubelolie nodig, de bekleding van een fauteuil moet gereinigd of vervangen worden. Kortom: het werk wat wij normaal doen, voordat het meubel in de winkel komt. Uiteraard koop je deze meubels tegen een zacht prijsje. 

Lekkere lunch en een heerlijke wandeling

Als je de drukte van de meubelboulevard ontwijkt, houd je tijd over om een lekkere wandeling te maken in het buitengebied van Oss. Onze winkel ligt aan de dijk en de uiterwaarden van de Maas. Ook de middeleeuwse stadjes Megen en Ravenstein zijn vlakbij. Speciale partner tijdens ons vintage en brocante festival op Tweede Paasdag is Il Calderone Foodtruck. Eigenaresse Alexandria serveert heerlijke panini’s en ambachtelijk Italiaans schepijs. 

kerstroute-vintage-brocante-design-oss

9 & 10 december: Kerst Route met vintage, brocante en kunst

In het weekend van 9 & 10 december kun je heerlijk struinen in kerstsfeer in Megen, Haren en Dieden. ’t Megense Winkeltje, Warenhuis Strant en Casa Magus in het kerkje in Dieden hebben de handen ineen geslagen en bieden je een weekend vol vintage, brocante, kunst, handwerk en kado’s. Combineer het kerst shoppen met een winterse wandeling door vestingstad Megen of over de dijk aan de uiterwaarden van de Maas.

Foodtruck en live muziek

Als je rode wangen of koude tenen hebt gekregen van het wandelen, kun je in Warenhuis Strant opwarmen met gluhwein (0,0%) of warme chocolademelk. Foodtruck Il Calderone staat voor de deur met heerlijke pizza en oliebollen!

suzanne-menheere-kerstmarkt-kerstmuziek

En op 10 december is het extra genieten in Warenhuis Strant met live muziek van Suitcase Suzy: lekkere soul, gouwe-ouwe popsongs en mooie chansons in kerstsfeer.

Hier vind je de locaties

’t Megense Winkeltje
Dr. Baptiststraat 6, Megen
Winkeltje uit 1910 nog in originele staat, met brocante & vintage
Openingstijden za en zo: 11-17

Warenhuis Strant
Lietingstraat 62, Haren
Christmas Fair in vintage & brocante sfeer
Openingstijden za en zo: 10-17

Kerkje Dieden – Casa Magus
Maasdijk 79, Dieden
Kerst, kunst en kado’s
Openingstijden za en zo: 11-17