3D-printen-reperatie-warenhuis-strant

Tweede Paasdag: 3D print reparatie fabriek

Hoe we van repareren het nieuwe normaal maken
Kom naar de 3D print reparatie fabriek op Tweede Paasdag!

Heb je een kapot voorwerp waar je maar geen afscheid van kunt nemen? Een apparaat, een meubel, een vintage radio of een ander dagelijks gebruiksvoorwerp? Je wilt het echt niet weg doen, maar er is een onderdeel kapot en je weet niet hoe of waarmee je het moet vervangen? Dan hebben wij misschien de oplossing: 3D printen! Op Tweede Paasdag is Mischa van 3Dtechroom in Warenhuis Strant om jouw kapotte onderdeel te printen. Jouw waardevolle artikel kan op die manier een tweede leven krijgen. 

3D print reparatie fabriek: live 3D-printing
We noemen het de 3D print reparatie fabriek: een uniek event waarbij we van repareren het nieuwe normaal maken. Door je item te laten repareren, reduceer je afval, waardoor de druk op het milieu aanzienlijk minder wordt. Weggooien en opnieuw aanschaffen is misschien snel, maar we maken repareren met dit event ook heel makkelijk voor je. 

Stel je voor dat je je geliefde vintage radio weer kunt gebruiken omdat dat ene afgebroken knopje weer opnieuw geprint kan worden.

Met gebruik van biologisch afbreekpaar PLA (plastic) dat uit de 3D-printer komt om jouw nieuwe onderdeel te printen, ben je volledig milieuvriendelijk bezig. Goed voor jouw portemonnee en onze gezamenlijke planeet.

Voorbeelden van kapotte/beschadigde onderdelen of nieuwe items zijn: een afgebroken dop van een waterfles, een beschadigde knop van een vintage radio, een handgreep, klemmetjes, clipjes, onderdelen van een fiets, auto, motor, meubel, anti-wip doppen voor onder een stoel, uitzetijzers voor een raam, ophanger voor de speaker, houder voor de tablet/telefoon, douchehouder voor scheermesje, kerstbalhaakjes en ga zo maar door.

Is er geen plek voor jou die dag om je onderdeel te laten printen? Geen enkel probleem, dan kun je een bestelling plaatsen bij Mischa om deze vervolgens thuis te laten bezorgen. Heb je alvast vragen? Mail dan naar: 3dtechroom@gmail.com

workshop Japanse kunstvorm Kintsugi

Workshop Japanse kunstvorm Kintsugi

Dit voorjaar hebben we weer een paar leuke creatieve workshops op het programma op zondagmiddag. Leuk voor iedereen. Je hoeft er geen bijzondere vaardigheden of kennis voor te hebben. Gewoon een ongedwongen middag waarop je lekker bezig bent en ook nog met iets moois naar huis gaat. We ontvangen je met koffie, thee en lekkers en alle materialen liggen voor je klaar.
Ook leuk voor vriendinnengroepen of vrijgezellenfeestjes. Laat het maar weten als je speciale wensen hebt, dan kunnen we de workshops wellicht ook op andere data voor je organiseren.

De komende weken komt er meer informatie over alle workshops online, maar we beginnen nu met een heel speciale: een workshop Japanse kunstvorm Kintsugi door Erny Bloemen en Marjolein van den Bosch.

Wanneer:  Zondag 12 maart 2023
Tijdstip: van 13:00 tot 16:30

Waar: Warenhuis Strant, Lietingstraat 62, Haren (bij Oss)

Maak kennis met de Japanse kunstvorm Kintsugi.
Gebroken keramiek en porselein wordt mooier dankzij Kintsug

 Workshop Japanse kunstvorm KintsugiWorkshop Japanse kunstvorm Kintsugi

Je gaat tijdens de workshop vooral zelf aan de slag met een gebroken serviesstuk. De scherven worden zorgvuldig aan elkaar gezet met lijm en goudpoeder. Door de breuklijnen te benadrukken in plaats van te vermommen, zal het bordje of kommetje een rijker en waardevoller aanzien krijgen.

We zullen je kort vertellen over de geschiedenis en de techniek van deze kunstvorm en hoe Kintsugi als metafoor voor genezing en veerkracht gezien kan worden.  

Het programma ziet er als volgt uit:

·  Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
·  Introductie Kintsugi
·  Uitzoeken serviesgoed
·  Aan de slag
·  Afronding

Kosten zijn €55,00 per persoon. Schrijf je hier in.

De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Als de workshop niet doorgaat, krijg je je geld automatisch terug.

De kosten zijn inclusief koffie/thee en wat lekkers, de gebruikte materialen zoals goudpoeder, epoxylijm, etc. En er is keuze uit allerlei keramiek of porseleinen voorwerpen.

 

Warenhuis Strant Kerstmark Haren Oss

Kerstmarkt in Warenhuis Strant

zaterdag en zondag 10 – 11 december
10:00 – 17:00

Entree en parkeren: GRATIS
Lietingstraat 62, Haren bij Oss

Wat is er leuker dan de voorpret voor kerst? Op de Warenhuis Strant Kerstmarkt vind je alles om je huis in een heerlijke kerstsfeer te brengen, en om onder de boom te leggen. Handgemaakte cadeaus, kerstdecoratie, vintage&brocante en lekkernijen.

Warenhuis Strant is een fijne shop-in-shop van wel 500m2 aan de dijk in Haren (Noord-Brabant). Hier vind je het beste van onze regio: wonen, eten genieten.

Je koopt van ondernemers met hart voor lokaal en duurzaam. Tijdens de kerstmarkt hebben we nog meer kramen vol heerlijke kerstproducten, cadeautjes, streekproducten, interieurproducten en kunst. Kom lekker struinen in een heerlijke kerstsfeer.

Entree en parkeren zijn gratis. Er is lekkere lunch en koffie met gebak te koop.

Tafel huren?

We hebben nog een paar tafels vrij op zaterdag 10 december.

Prijs per tafel per dag: €10.
De tafels zijn 150 cm breed en 70 diep.
Elektriciteit, indien nodig, inbegrepen.
Stuur ons graag een mail om te boeken. Omschrijf daarbij graag wat je wilt verkopen.

Welke producten passen op de Warenhuis Strant Kerstmarkt?

Bij boeking van een tafel horen we graag wat je wilt verkopen. In Warenhuis Strant passen regionaal geproduceerde, handgemaakte en circulaire producten op het gebied van wonen en eten. Zoals bijvoorbeeld vintage & brocante, lokale lekkernijen  en creatieve producten gemaakt van hergebruikte, natuurlijke of duurzame materialen. Import en plastic passen bijvoorbeeld niet. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt.

 

ecoprinten ecoprinting workshop jede viltwerk

Workshops op zondagmiddag

In oktober en november kun je je op zondagmiddagen creatief uitleven of geïnspireerd raken bij Warenhuis Strant. Onze verkopers geven demonstraties, lezingen en workshops. Van ‘handletteren’ tot kaarsen maken met kinderen. Hier vind je het volledige programma en hoe je je op kunt geven.

warenhuis strant hilde talstra artikel

Warenhuis Strant in de media

De afgelopen tijd waren we een aantal keer in de lokale en regionale media. Leuk om te zien hoe ons warenhuis zich in korte tijd ontwikkelt. Kijk in het laatste item maar eens hoe het er in maart nog uitzag. Ook sinds het laatste bezoek van Omroep Walraven is er alweer veel gebeurd. Ja, we worden langzaam volwassen. Tijd voor de landelijke media om af te reizen naar Haren, Noord-Brabant?

Op 7 mei gaan de deuren open

We weten zeker dat je het voelt op het moment dat je op 7 mei vanaf 10:00 een voet over de drempel zet bij Warenhuis Strant; de kracht van onze verkopers. Kleinschalig met oog voor kwaliteit en schoonheid. En voor duurzaamheid en circulariteit natuurlijk. Maar dat hoeven we niet steeds te zeggen, want dat spreekt bij Strant voor zich.

Warenhuis Strant: de make-over

“Jullie moeten nog wel veel doen!” Die zin hebben we de afgelopen maanden dikwijls gehoord uit de mond van bezoekers van onze winkel in wording. En inderdaad: het was een behoorlijke klus om de voormalige meubeltoonzaal Hanenberg om te toveren in Warenhuis Strant. Een paar vóór en na foto’s willen we jullie niet onthouden.

etuis-diana-van-dongens-koda

Diana van Dongen’s Koda

Als ik woonaccessoires, papier of prullen zie in een grote verscheidenheid aan kleuren, word ik blij. Niet één product met een veelkleurig motief, dat absoluut niet. Maar hetzelfde product in veel verschillende kleurschakeringen, daar maakt mijn hart een sprongetje van. Al zijn het doosjes met paperclips. Ik zou ze in alle kleuren van de regenboog willen hebben en er dan mee willen spelen door mooie combinaties te maken.

Foekje Fleur’s Bubble Buddy

Dat de Bubble Buddy in Warenhuis Strant te vinden is, is vanzelfsprekend. ”It ticks all the boxes”, zal ik maar zeggen. In de eerste plaats is het design van het zeepbakje simpelweg lief. Een zeepje op pootjes op je aanrecht, wie wil dat nou niet?